top of page
Elliot-PT10.jpeg

Waarom voeding zo belangrijk is!

Gezonde voeding heeft invloed op je manier van trainen. Als je gaat trainen belast je het lichaam. Het zal vervolgens meer energie verbruiken. Door te sporten ga je ook meer proteïne verbruiken. Spieren zijn namelijk de echte grootverbruikers van proteïne. Dit zul je dan ook moeten aanvullen anders gaat het lichaam de ontstane tekorten halen uit je spiermassa en dat is niet de bedoeling want dan breek je je spieren af in plaats van op.

Het geheim van een goede energiebalans

62653a_358ac0c592f64763a3dccd6709f516c3~mv2.png.webp
62653a_72e6bbd1e85a4532a0090d07472954b3~mv2.png.webp

Eigenlijk is het heel simpel. Dat wat je inneemt moet gebruikt worden door je lichaam. Neem je teveel in dan wordt dit opgeslagen. Neem je te weinig dan breek je je lichaam af in plaats van op.

Kies voor koolhydraatarme, eiwit verrijkte voeding

Koolhydraten zoals pasta, rijst, aardappelen en brood worden in het lichaam snel opgeslagen als vet als ze niet worden verbrandt. Kies je voor minder koolhydraten dan gaat je lichaam lichaamsvet gebruiken om te verbranden en zul je gewicht verliezen.

Neem voldoende eiwitten

Eiwitten (proteïne) zijn de bouwstoffen van ons lichaam en onmisbaar voor onze gezondheid en ons immuunsysteem. voorzie je het lichaam van bouwstoffen dan heeft het alles wat het nodig heeft. Een tekort beteken verlies van spiermassa en vetvrije massa. kies met Nutriell voor een plantaardige eiwitbron voor optimaal spierherstel en een gezonde toevoeging op je dagelijkse voeding.

Eet voldoende groente en gebruik weinig suiker

Groente zorgt voor vezels, mineralen en vitaminen. Die heb je echt nodig juist als je wilt afslanken. Suiker, ook fruit zorgt voor een stop in de vetafbraak. Vermijdt daarom zoveel mogelijk de vruchtensappen en eet 's morgens fruit.

Schema op maat?

Dat kan! Wij maken persoonlijke voedingsschema's op maat. 

Klik op de onderstaande link en maak een afspraak.

Schermafbeelding 2023-08-18 om 10.33.04.png

Inbegrepen:

  • Een persoonlijk voedingsschema specifiek voor jou

  • Een weeg moment (ook vetpercentage)

  • 1 kg eiwitpoeder van Nuttriell

  • proefles bij Elliott personal training

Extra informatie:

Bij het maken van de voedingsschema's houden wij uiteraard rekening met allergieën en voedingswensen  

bottom of page