top of page
Elliot-PT10.jpeg

Waarom voeding zo belangrijk is!

Gezonde voeding heeft invloed op je manier van trainen. Als je gaat trainen belast je het lichaam. Het zal vervolgens meer energie verbruiken. Door te sporten ga je ook meer proteïne verbruiken. Spieren zijn namelijk de echte grootverbruikers van proteïne. Dit zul je dan ook moeten aanvullen anders gaat het lichaam de ontstane tekorten halen uit je spiermassa en dat is niet de bedoeling want dan breek je je spieren af in plaats van op.

Het geheim van een goede energiebalans

Eigenlijk is het heel simpel. Dat wat je inneemt moet gebruikt worden door je lichaam. Neem je teveel in dan wordt dit opgeslagen. Neem je te weinig dan breek je je lichaam af in plaats van op.

Kies voor koolhydraatarme, eiwit verrijkte voeding

Koolhydraten zoals pasta, rijst, aardappelen en brood worden in het lichaam snel opgeslagen als vet als ze niet worden verbrandt. Kies je voor minder koolhydraten dan gaat je lichaam lichaamsvet gebruiken om te verbranden en zul je gewicht verliezen.

Neem voldoende eiwitten

Eiwitten (proteïne) zijn de bouwstoffen van ons lichaam en onmisbaar voor onze gezondheid en ons immuunsysteem. voorzie je het lichaam van bouwstoffen dan heeft het alles wat het nodig heeft. Een tekort beteken verlies van spiermassa en vetvrije massa.

Eet voldoende groente en gebruik weinig suiker

Groente zorgt voor vezels, mineralen en vitaminen. Die heb je echt nodig juist als je wilt afslanken. Suiker, ook fruit zorgt voor een stop in de vetafbraak. Vermijdt daarom zoveel mogelijk de vruchtensappen en eet 's morgens fruit.

bottom of page