sport is een cadeautjevoor je lichaam

Personal training is gericht werken aan je gezondheid.

Laten we beginnen met het feit dat iedere vorm van sport goed voor je is. Door meer te bewegen voel je je fit en houd je je gewicht onder controle. Ga je echter ook nog gericht bepaalde doelen nastreven dan zorg je snel en trefzeker voor meer resultaat.
Je laat het onnodige weg en concentreert je volledig op dat wat je wilt bereiken.

Lees meer

denk goed na wat je wilt bereiken, alleen dan boek je echt resultaat:

Doelen stellen, doelen behalen: Als je weet wat je wilt kun je je daarop concentreren. Je weet van tevoren wat je moet doen en dankzij een uitgekiend plan zorgen we ervoor dat je dat doel ook gaat halen. Daarin verschilt een personal training van een 'gewone' fitness training of sport.

Het gaat om jou: Jij moet het doen en wij kunnen je helpen. Zie het als een verschil tussen schieten met hagel of schieten met scherp. Schiet je met hagel dan is kans groot dat je wat raakt maar of het dat is wat je wilt is maar zeer de vraag. Schiet je met scherp dan ga je daarmee naar huis waarvoor je gekomen bent.

De verschillen tussen personal training en:

  • De Sportvereniging: Je werkt in teamverband en de kwaliteiten van jouw en je teamgenoten lopen uiteen. Je traint op vaste tijden en je volgt een algemeen programma.
  • De Fitnesclub: Ze zij er in verschillende maten en soorten van basic tot complete wellnesscentra. Je traint individueel, krijgt weinig advies en hebt geen stok achter de deur.
  • Dance studio's: Gericht op een bepaalde vorm van bewegen: Aerobic, Zumba, Jazz-ballet etc. Nadruk licht og gezellig samen fit.
  • Hype: Alle fitness hypes samen. Dan is er pilates, dan steps dan weer spinning, vervolgens moeten we naat bootcamp, kortom korte trends, leuk om te doen maar niet structureel
  • Fighting sports: Ook hier een breed scala aan mogelijkheden maar ook algemene trainingen, vast patronen, niet gericht op het individu.
  • Yoga, Tai chi etc.: Mind games, innerlijke rust, gekoppelt aan beweging, bevordert de leningheid en het concentratievermogen maar zorgt niet voor een goede conditie

wat doet je personal coach:

Luisteren, belastbaarheid bepalen, plan maken, motiveren en resultaat behalen.

Jouw persoonlijke partner in sport. Door samen te werken aan de doelen die jij wilt behalen heb je er een gemotiveerde sparringspartner bij die ook nog eens weet wat er moet gebeuren zodat je het maximale uit je lichaam haalt. Geen onnodige oefeningen die niet motiveren. Een personal coach zorgt ervoor dat je trainen leuk vind en de resultaten behaalt die je wilt. Kies daarom de personal coach die bij je past.

bereik de doelen die je stelt

Je kunt wel het figuur van Angelina Jolie willen hebben maar dat zal je waarschijnlijk niet lukken. Dat heeft zij immers al. Stel je daarom een doel wat haalbaar is. Heb je dit doel eenmaal bereikt dan zul je zien dat je de lat hoger gaat leggen en dat je ook die doelen kunt halen.

En heb geduld. Hoewel je heel snel resultaat boekt duurt het enig tijd voor je lichaam gewend is aan meer inspanning. Ga er vanuit dat je echt even moet doorzetten maar dan wil je niet meer anders.