eindelijk voorjaar, tijd om te gaan trainen!!

Als je de mogelijkheid hebt buiten te trainen moet je dat zeker gaan doen!.

Eindelijk is het een beetje voorjaar aan het worden. De zon breekt af en toe door en de temperaturen gaan langzaam maar hopelijk zeker weer omhoog. En als ik zo rond hoor en kijk dan zijn de meeste van mijn klanten daar echt aan toe. Men heeft het helemaal gehad met deze winter die veel te lang duurt.

De lente doet altijd wat met je. Het is het begin van een langere periode waarin je veel meer zin hebt om te gaan trainen. De dagen zijn langer en je hoeft niet meer in het donker door weer en wind naar de sportschool. Voor ons is dit ook bijzonder leuk omdat we nu in Almelo de mogelijkheid hebben om zowel binnen als buiten te trainen.
We zitten tegenover het buitengebied van Almelo en dat biedt een breed scale aan mogelijkheden.

In de winter laten vaak de boel de boel en verstoppen we onze overtollige pondjes achter een dikke trui. In het voorjaar en de zomer gaat dat toch wat moeilijker en als we aan het strand gaan denken dan maakt menigeen zich zorgen of de de bikini of zwembroek nog wel past. Nu kun je natuurlijk dit jaar een maatje groter kopen maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. Het oog wil ook wat toch?

Wat hebben wij dan voor je om er in no-time weer strak uit te zien en fit en vitaal te voelen. Als je echt van het voorjaar wil genieten dan moet je ons 'Lente-programma' volgen. Dit is een combinatie van conditie- en krachttraining. We gaan naar buiten en volgen daar een programma met verschillende oefeningen die we normaliter binnen doen. Het programma is er voor een groot deel op gericht je snel weer in vorm te krijgen. Veel bewegen is daar een perfecte manier voor.

Ook ontkom je niet aan een ander voedingspatroon. Je gaat 'lichter' eten. Hiernaast vind je al vast een prima voorjaarsrecept. In de lente en zomer eten we anders. De stamppot kan de deur uit en salades, vis en licht verteerbare maaltijden mogen naar binnen. Echter vermijdt de 'alcohol valkuil' want de grote verleiding van mooi weer is naast veel ijs natuurlijk een lekker biertje of ijsgekoelde rose. Dat is allemaal prima maar maak het niet te gek. Mensen vragen mij vaak: 'Mag ik wel een biertje of een glas wijn drinken als ik ga afvallen?' 1 of 2 Glazen dagelijks is geen probleem maar besef wel dat alcohol veel suiker bevat en dat je dus andere lekkere dingen moet laten staan als je kiest voor wijn of bier.

Het belangrijkse is de stoel uitkomen. Aan de slag met je lichaam. Je weet sport is een cadeautje voor je lichaam dus gun jezelf ook eens wat. Wij staan klaar om samen met je te werken aan een goede conditie en een gezonde llefstijl.

Groeten,
Elliott Isenia

zalmfilet met risotto


Benodigdheden voor 4 personen

- 800 gram verse zalmfilet zonder vel
- 3 teentjes knoflook
- handvol zwarte olijven zonder pit
- 1 takje rozemarijn
- scheutje droge witte wijn
- sap van 1 citroen
- peper en zout

Voor de Risotto


- 3 stengels bleekselderij
- 4 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 2 venkelknollen
- 1 liter vis- of groetebouillon
- scheutje droge vermouth of witte wijn

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de wijn met het citroensap, peper en zout. Giet dit in een ovenschaal waar de filet in past. Kneus de knoflooktenen (met mes platdrukken en voeg dit toe, samen met het takje rozemarijn. Leg de zalmfilet in de marinade en zorg dat beide zijden bestreken worden en strooi de olijven erover. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven of tot de zalm nog rose van binnen is.

Voor de risotto snipperen we bleekselderij, ui en en venkel en snijden de knoflook fijn. Fruit de groenten 4 minuten in een ruime pan, Draai het vuur hoog en voeg risottorijst toe. Blijf roeren en zorg dat de rijst niet aanbrandt. Bak tot de rijst gaat glanzen. Blus dan af met vermouth of witte wijn, draai het vuur laag en voeg telkens een soep(opschep)lepel bouillon toe tot het vocht iedere keer is opgenomen. De risotto is klaar als alle vocht opgenomen is en de rijst romig is (ong. 25 minuten)